• No Products in the Cart
  • No Products in the Cart

Interaktivna, meditacijska srečanja v Celju, začetek 30.9.2019 ob 18h

V življenju sem se vedno izogibala konfliktov. Nisem marala prepirov, vse sem naredila, da sem se jim izognila. Če sem zaznala, da se konflikt bliža, sem se rajši umaknila oz. nekako zgladila. Težko mi je bilo kot prvo sama sebi priznati, da lahko čutim karkoli, kar je imelo negativni priokus. Iz otroštva sem imela močen vzorec, da ni ok čutiti jezo, predvsem pa jo izraziti. To menim, je v naši kulturi kar običajno. A s tem se ne strinjam… Sinova sem vedno vzpodbujala, da sta si dovolila čutiti jezo in iskati način (brez da se znašaš nad katero osebo), kako jo izraziti. Jeza ne izgine, če jo ignoriramo. Tako jo samo še bolj potlačimo vase in ji dajemo moč, ustvarjamo večji naboj, ki samo čaka na močnejši triger, da jo sproži.
Čustva so del nas, z delom na sebi postajajo vse bolj le občutki, ki jih sicer lahko na polno občutimo, nimajo pa takšnega vpliva na nas, da bi se v njih kar izgubili. A naj so pozitivna ali negativna, potrebujejo svoj prostor izražanja, brez da seveda škodujemo komurkoli.
Po toliko letih soočanja z vsemi deli sebe in vsemi potlačenimi čustvi, pred katerimi sem se skrivala, lahko potrdim, kako olajšajoče je, si včasih preprosto dovoliti biti jezen, čeprav so to še vedno redki trenutki, predvsem pa imajo zdaj drugačen naboj. Nimajo več takšne teže. Zaznaš, poveš, brez da bi letela polena okoli 😊, in greš naprej. Ne rabiš se oklepati čustva, ker ga zares ne potrebuješ.
Prej sem se vedno bala posledic… kaj bo, če pokažeš čustvo kot je jeza. Zdaj se ne, ker besede več ne nosiji takšne teže. So zgolj dejstva, ne obtožujejo, ne kažejo s prstom, so občutki in iskrenost v občutenju. Je predvsem zaznavanje trenutka in prisotnost v njem. ♡
Kakšne imate vi izkušnje z občutenjem jeze in načini izražanje le te? Ali prepoznate, kakšen vzorec izražanja jeze imate?

Občutenje in naš odnos do čutenja bomo tudi raziskovali na interaktivnih srečanjih, ki jih začnemo s 30.9. (ponedeljek) ob 18h v Celju. Srečanja bodo vsebovala interaktivne vaje in meditacijo s poudarkom na zaznavanju občutkov in stiku s sabo, stiku s svojo resnico. Če vas nagovori tovrstno druženje, toplo vabljeni, da se mi pridružite. Prijavite zbiram na [email protected].

PUSTI KOMENTAR

Sorodne objave