• No Products in the Cart
 • No Products in the Cart

4.-6.3.2022 POPOTOVANJE V VEDUNI, VELENJE

“Ko sem prvi dan počitnic doživela velik šok, sem bila prisiljena pomisliti tudi na najhujše. Trenutki, ko si brez informacij, ko čakaš v čakalnici, v zatohli sobi, ločen od vsega preostalega sveta, ti zamajajo tla pod nogami. Takrat sem doživela beg v sebe, beg pred bolečino, beg pred strahom, kaj vse lahko prinese informacija, ko bo zdravnik stopil v sobo. Da sem se takrat zmogla “držati skupaj”, verjamem, da mi je močno pomagalo večletno delo na sebi, meditacija… A kaj bi se zgodilo ob morebitnih hujših posledicah, ne vem. Bi bila še vedno tako močna?”

Knjiga Življenja

Ali vas kdaj prešine misel, da le hitite iz dneva v dan ter da življenje in trenutki kar polzijo mimo vas? Pomislite kdaj na minljivost življenja? Se ob tej misli lahko poglobite vase in zaznate svoja občutenja? Začutite strah ali pomirjenost? Želite najti in začutiti mir v sebi? Si želite spoznati, kako zaživeti lahkotnejše in se zavedati minljivosti življenja?

Če iščete globljo, pristnejšo povezavo s samim seboj, je ta 3-dnevna delavnica za vas!

O minljivosti redko razmišljamo, še redkeje spregovorimo. Strah nas je, da bomo z razmišljanjem o njej priklicali nase nekaj slabega, spoznali kaj, česar ne bi želeli, ali pa začutili kaj, kar bo preveč.

Bolečina in trpljenje sta neizogiben del življenjske izkušnje, a ob raziskovanju sebe, lahko najdemo načine, kako začutiti lahkotnost in olajšanje.

Naš notranji svet misli in čustev sledi znanim pravilom. Če se poglobimo vase, lahko bolj uspešno krmarimo po svoji notranji pokrajini. Ko se preusmerimo v izkušnjo, izpolnjeno z občutkom namena in živosti, v nas zacvetijo občutki miru, ljubezni in veselja. In ta prostor notranje svobode lahko odkrijemo prav vsi.


Na 3-dnevni izkustveni delavnici bomo skupaj raziskovali svojo notranjo pokrajino. Z vami bom Andreja Cilenšek, avtorica knjige Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet, ki vas bom z meditacijo in različnimi vajami popeljala po poteh občutenj in razmišljanj o življenju in minljivosti.

Skozi poglavja, »Namenjeno meni«, »Namenjeno vsem, ki jih imam rad/a«, »Svoboda čustev« in »Minljivost«, nas bo vodila Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet. S prepoznavanjem občutenj bomo utirali pot do notranjega miru, z meditacijo jo bomo utrdili in se nezavedno pripravljali na soočenje z občutki ob misli na minljivost.

Na delavnici se bomo:

 • skozi meditacijo in drugimi vajami notranjega poglabljanja spoznavali s svojimi občutji,
 • spoznali s tehniko meditacije in umirjanja, ki nam krepi občutek notranje jasnosti in svobode,
 • spoznali z jutranjo rutino za boljši, pristnejši stik, ki nam bo v podporo skozi dan ter v stresnih situacijah,
 • prepustili vodenju Knjige Življenja, vodnika v notranji svet, v katerega bomo zapisovali svoja spoznanja,
 • razvajali z zdravo, lokalno, ekološko in izjemno okusno hrano, pripravljeno z občutkom in ljubeznijo do narave in živali,
 • družili in se samo-spoznavali na čudovitem posestvu Veduna, kjer nas bo prijetno okolje nežno umirilo ter napolnilo s svežo energijo.

Čaka nas bogato popotovanje in druženje. Prisrčno vabljeni!

Delavnica je namenjena vsem, ki se želite ustaviti, se zavedati življenja in minljivosti, pa ne veste,  kako začeti. Morda ste doživeli težko preizkušnjo, morda ste prišli v slepo ulico občutkov ali pa se sprehajate po vijugastih cestah notranjih občutenj. Morda pa ste le radovedni in želite spoznati globine in širine vaših notranjih pokrajin.

Namenjena je tistim, ki se boste z meditacijo srečali prvič, kot tistim, ki ste meditacije že vešči. Predhodne izkušnje niso potrebne.


UDELEŽENCI O DELAVNICI

Zame je bil vikend izjemen! Prišel je kot naročen, ob pravem trenutku, v pravem okolju, s pravimi ljudmi :). Izjemno, kako so toplina, iskrenost, srčnost, mehkoba vseh pustila na meni vtis, da upam pomisliti na to, da srce bolj odpiram, predvsem pa, da mu prisluhnem, ga sploh začutim. da stvari sprejemam in spuščam, pa je prav tako dobilo malo bolj oprijemljivo obliko, ne zgolj teoretično. Vaja dela mojstra. Andreja, hvala za to izkušnjo!

Romana


Hvala za vzajemnost prejšnji vikend, slike in prijetne besede. In čudežno delavnico. Moram pohvaliti hrano.
Moram pohvaliti odločitev, da smo bili v molku (super!). Moram pohvaliti umirjeno energijo, ki sta jo organizatorki oddajali. Moram pohvaliti udeležence, vse drage kolege sopotnike. Moram pohvaliti sestavo programa. In timing (pure perfection!). Moram pohvaliti lokacijo. Ravno prav na”robu”. Moram pohvaliti sebe. Za pogum.”

Aleksandra


Vzel sem si teden dni, da si vzamem več časa za zbiranje vtisov, občutkov in refleksije na izjemen vikend, ki sta nam ga omogočili. Najprej iskrena hvala za ta dogodek, ki se bo nedvomno dolgotrajno zakopal v moj spomin.

Po delavnici moje “življenje” še za kanček bolj preživljam duhovno in se usmerjam več na naloge, misli, ki so dobre zame in bližnje. V tem smislu dobivam tudi povpratna “poročila” drugih, ki me opazujejo, kar je lahko dodaten dokaz za učinke te delavnice.

Hvala vama še enkrat za organizacijo in deljenje modrosti. Prav tako hvala vsem “sotrpinom” na delavnici za izjemno izkušnjo skupinskega duha, vaše odprtosti in pripravljenosti deljenja najbolj intimnih občutij in zgodb.

Simon


PODROBNOSTI O DELAVNICI:

Delavnica bo potekala od petka popoldne do nedelje popoldne in vključuje:

 • vodenje po programu,
 • izvod knjige Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet,
 • namestitev v prekrasnih nastanitvah posestva Veduna ter
 • skrbno in ljubeče pripravljene vegetarijanske obroke, iz živil, ki so pridelana po načelih premakulture in biodinamike.

Nastanjeni bomo v čudovitem okolju posestva Veduna pri Velenju, središču sprostitve in učenja. Spoznavali se bomo v energetsko močnem okolju, ki je tako lepo, mirno in negovano v ritmu znaravo, da se lahko ozavestijo najglobje rane, celoten proces zdravljenja pa bo podprt z ljubeznijo.

Veduna je prostor, v katerem se ustvarjajo novi pogledi inpridobivajo globlji uvidi. Prostor kjer ponovno vzpostavimo svojopovezavo z Zemljo in se povežemo sami s seboj.

Razvajali nas bodo s tremi dnevnimi in izjemno okusnimi vegetarijanskimi obroki, ki jo na posestvu pridelujejo po načelih permakulture in biodinamike. Z izjemno okusnimi in ljubeče pripravljenimi obroki se bodo prilagodili tudi morebitnim posebnim prehranskim navadam oziroma posameznikom z alergijami ali intolerancami.

Več informacij: https://www.vedunaretreats.com.

Organizator vikend delavnice je Slovensko društvo Hospic, izvajalka programa je Andreja Cilenšek.

PROGRAM

Petek, 4.3.2022

15.00 – 16.00   Prihod in sprejem udeležencev ter namestitev

16.00 – 18.00   Uvodno srečanje in predstavitev

18.00 – 19.30    Večerja

19.30 – 20.30   Meditativno druženje ob ognju

20.30 – 22.00   Knjiga Življenja

Sobota, 5.3.2022

8.00 – 9.00      Pozdrav soncu (opcijsko) in skupna meditacija

9.00 – 10.00    Zajtrk

10.00 – 13.00   Poglabljanje

13.00 – 14.30   Kosilo

14.30 – 18.00    Knjiga Življenja

18.00 – 19.30    Večerja

19.30 – 20.30 Savnanje (opcijsko)

10.30 – 22.00    Poglabljanje

Nedelja, 6.3.2022

8.00 -9.00      Pozdrav soncu (opcijsko) in skupna medi

9.00 -10.00    Zajtrk

10.00 -13.00   Knjiga Življenja

13.00 -14.30   Kosilo

14.30 – 16.00   Sprejemanje samega sebe

CENA DELAVNICE: 

polna – 225 EUR*, za zgodnje prijave do 11.2.2022 – 175 EUR*

*150 EUR za prostovoljce in zaposlene Slovenskega društva Hospic

CENA NASTANITVE IN PREHRANE*:

1-posteljna soba (320/280 EUR na osebo, za tri dni, dve nočitvi + obroki)
2-posteljna soba (216 EUR na osebo za tri dni, dve nočitvi + obroki)
3-posteljna soba (188 EUR na osebo, za tri dni, dve nočitvi + obroki)
Skupna ležišča za 6 oseb (148 EUR na osebo, za tri dni, dve nočitvi +obroki)
*za državljane Slovenije je plačilo možno tudi z BON20 in/ali BON21

REGISTRACIJA:

https://bit.ly/Hospic/HospicVikendVeduna

VEČ INFORMACIJ: 

[email protected]