• No Products in the Cart
 • No Products in the Cart

21.-23.4.2023 POPOTOVANJE V VILI MUZIKA, SAVUDRIJA

Vila Muzika

“Ko sem prvi dan počitnic doživela velik šok, sem bila prisiljena pomisliti tudi na najhujše. Trenutki, ko si brez informacij, ko čakaš v čakalnici, v zatohli sobi, ločen od vsega preostalega sveta, ti zamajajo tla pod nogami. Takrat sem doživela beg v sebe, beg pred bolečino, beg pred strahom, kaj vse lahko prinese informacija, ko bo zdravnik stopil v sobo. Da sem se takrat zmogla “držati skupaj”, verjamem, da mi je močno pomagalo večletno delo na sebi, meditacija… A kaj bi se zgodilo ob morebitnih hujših posledicah, ne vem. Bi bila še vedno tako močna?”

Knjiga Življenja

Ali vas kdaj prešine misel, da le hitite iz dneva v dan ter da življenje in trenutki kar polzijo mimo vas? Pomislite kdaj na minljivost življenja? Se ob tej misli lahko poglobite vase in zaznate svoja občutenja? Začutite strah ali pomirjenost? Želite najti in začutiti mir v sebi? Si želite spoznati, kako zaživeti lahkotnejše in se zavedati minljivosti življenja?

Če iščete globljo, pristnejšo povezavo s samim seboj, je ta 3-dnevna delavnica za vas!

O minljivosti redko razmišljamo, še redkeje spregovorimo. Strah nas je, da bomo z razmišljanjem o njej priklicali nase nekaj slabega, spoznali kaj, česar ne bi želeli, ali pa začutili kaj, kar bo preveč.

Bolečina in trpljenje sta neizogiben del življenjske izkušnje, a ob raziskovanju sebe, lahko najdemo načine, kako začutiti lahkotnost in olajšanje.

Naš notranji svet misli in čustev sledi znanim pravilom. Če se poglobimo vase, lahko bolj uspešno krmarimo po svoji notranji pokrajini. Ko se preusmerimo v izkušnjo, izpolnjeno z občutkom namena in živosti, v nas zacvetijo občutki miru, ljubezni in veselja. In ta prostor notranje svobode lahko odkrijemo prav vsi.


Na 3-dnevni izkustveni delavnici bomo skupaj raziskovali svojo notranjo pokrajino. Z vami bom Andreja Cilenšek, avtorica knjige Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet, ki vas bom z meditacijo in različnimi vajami popeljala po poteh občutenj in razmišljanj o življenju in minljivosti.

Skozi poglavja, »Namenjeno meni«, »Namenjeno vsem, ki jih imam rad/a«, »Svoboda čustev« in »Minljivost«, nas bo vodila Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet. S prepoznavanjem občutenj bomo utirali pot do notranjega miru, z meditacijo jo bomo utrdili in se nezavedno pripravljali na soočenje z občutki ob misli na minljivost.

Na delavnici se bomo:

 • skozi meditacijo in drugimi vajami notranjega poglabljanja spoznavali s svojimi občutji,
 • spoznali s tehniko meditacije in umirjanja, ki nam krepi občutek notranje jasnosti in svobode,
 • spoznali z jutranjo rutino za boljši, pristnejši stik, ki nam bo v podporo skozi dan ter v stresnih situacijah,
 • prepustili vodenju Knjige Življenja, vodnika v notranji svet, v katerega bomo zapisovali svoja spoznanja,
 • razvajali z zdravo, lokalno, ekološko in izjemno okusno vegansko hrano, pripravljeno z občutkom in ljubeznijo do narave in živali,
 • družili in se samo-spoznavali na čudovitem posestvu Vila Muzike, kjer nas bo prijetno primorsko okolje nežno umirilo ter napolnilo s svežo energijo.

Čaka nas bogato popotovanje in druženje. Prisrčno vabljeni!

Delavnica je namenjena vsem, ki se želite ustaviti, se zavedati življenja in minljivosti, pa ne veste,  kako začeti. Morda ste doživeli težko preizkušnjo, morda ste prišli v slepo ulico občutkov ali pa se sprehajate po vijugastih cestah notranjih občutenj. Morda pa ste le radovedni in želite spoznati globine in širine vaših notranjih pokrajin.

Namenjena je tistim, ki se boste z meditacijo srečali prvič, kot tistim, ki ste meditacije že vešči. Predhodne izkušnje niso potrebne.


UDELEŽENCI O DELAVNICI

Zame je bil vikend izjemen! Prišel je kot naročen, ob pravem trenutku, v pravem okolju, s pravimi ljudmi :). Izjemno, kako so toplina, iskrenost, srčnost, mehkoba vseh pustila na meni vtis, da upam pomisliti na to, da srce bolj odpiram, predvsem pa, da mu prisluhnem, ga sploh začutim. da stvari sprejemam in spuščam, pa je prav tako dobilo malo bolj oprijemljivo obliko, ne zgolj teoretično. Vaja dela mojstra. Andreja, hvala za to izkušnjo!

Romana


Na vikend delavnico sem prišla z manjšim odporom. Nisem točno vedela, kaj pričakovati, zato sem se popolnoma prepustila. To je bila dobra izbira, ker sem sedaj, ko to pišem, zelo zadovoljna, v sebi radostna.

Vesela sem, da sem preko meditacij dobila določene uvide in odgovore, ki sem jih že nekaj časa iskala.

Hvaležna za vse meditacije, vodenje in pogovore.

Pohvala tudi organizaciji celotnega dogodka.

Odhajam z radostjo.

Mojca


Hvala za vzajemnost prejšnji vikend, slike in prijetne besede. In čudežno delavnico. Moram pohvaliti hrano.
Moram pohvaliti odločitev, da smo bili v molku (super!). Moram pohvaliti umirjeno energijo, ki sta jo organizatorki oddajali. Moram pohvaliti udeležence, vse drage kolege sopotnike. Moram pohvaliti sestavo programa. In timing (pure perfection!). Moram pohvaliti lokacijo. Ravno prav na”robu”. Moram pohvaliti sebe. Za pogum.”

Aleksandra


Vzel sem si teden dni, da si vzamem več časa za zbiranje vtisov, občutkov in refleksije na izjemen vikend, ki sta nam ga omogočili. Najprej iskrena hvala za ta dogodek, ki se bo nedvomno dolgotrajno zakopal v moj spomin.

Po delavnici moje “življenje” še za kanček bolj preživljam duhovno in se usmerjam več na naloge, misli, ki so dobre zame in bližnje. V tem smislu dobivam tudi povpratna “poročila” drugih, ki me opazujejo, kar je lahko dodaten dokaz za učinke te delavnice.

Hvala vama še enkrat za organizacijo in deljenje modrosti. Prav tako hvala vsem “sotrpinom” na delavnici za izjemno izkušnjo skupinskega duha, vaše odprtosti in pripravljenosti deljenja najbolj intimnih občutij in zgodb.

Simon


Odlično izpeljan meditacijski vikend. Odlična organizacija programa.

Občutek varnosti sem imel, ker si se držala programa. Prostor bivanja enkraten.

Nič ne bi spremenil razen podaljšal za kakšen dan bivanja.

Prosim nadaljuj delo naprej. 😊

Hvaležen se ti zahvaljujem,

Gregor


PODROBNOSTI O DELAVNICI:

Delavnica bo potekala od petka popoldne do nedelje popoldne in vključuje:

 • vodenje po programu,
 • izvod knjige Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet,
 • namestitev v prekrasnih apartmajih Vile Muzika (in Vile Lara v primeru zapolnitve mest v Vili Muzika) ter
 • skrbno in ljubeče pripravljene veganske obroke ter domače pečenega kruha iz ekoloških in lokalnih žit, domačih droži, pečenega v krušni peči izpod čarobnih rok pekarice Hane.
Vila Muzika

Nastanjeni bomo v čudovitem, čarobnem okolju Vile Muzika, z velikim skrivnostnim vrtom, visokimi drevesi in prijaznimi kužki, mucami, kokoškami in veveričkami. Verjetno srečamo tudi kakšno želvo. Spoznavali se bomo v energetsko močnem okolju, morje je 2 minuti od posestva. Narava in prostor nam bosta pomagala ozavestiti najglobje rane, celoten proces zdravljenja pa bo podprt z držanjem, energijo in empatijo.

Stopnišče proti meditacijski sobi
Vrata v meditacijski prostor

V Vili Muzika se redno organizirajo delavnice joge in meditacije. Gre za prostor, ki podpre poglobljen proces vase in kjer se pridobivajo globlji uvidi. Uvidi svoje poti, svoje resnice, sebe.

Fotografija Odprta kuhinja – Delo

Razvajali nas bodo s tremi dnevnimi in izjemno okusnimi veganskimi obroki. V Vili Muzika so naklonjeni projektom brez odpadkov, ekološki pridelavi in prehrani na rastlinski osnovi. 

Več informacij: https://www.vilamuzika.com/.

Organizator in izvajalka vikend delavnice je Andreja Cilenšek.

PROGRAM

Petek, 21.4.2023

15.00 – 16.00   Prihod in sprejem udeležencev ter namestitev

16.00 – 18.00   Uvodno srečanje in predstavitev

18.00 – 19.30    Večerja

19.30 – 21.30  Knjiga Življenja

Sobota, 22.4.2023

8.00 – 9.00      Pozdrav soncu (opcijsko) in skupna meditacija

9.00 – 10.00    Zajtrk

10.00 – 13.00   Poglabljanje

13.00 – 14.00   Kosilo

14.00 – 15.00    Meditativni sprehod ob morju

15.00 – 18.00 Knjiga Življenja

18.00 – 19.30    Večerja

19.30 – 21.30 Poglabljanje

Nedelja, 23.4.2023

8.00 -9.00      Pozdrav soncu (opcijsko) in skupna meditacija

9.00 -10.00    Zajtrk

10.00 -13.00   Knjiga Življenja

13.00 -14.30  Kosilo

14.30 – 16.00   Sprejemanje samega sebe

CENA DELAVNICE: 

polna – 225 EUR*, za zgodnje prijave do 10.3.2023 – 195 EUR*

*popust za ponavljalce in prostovoljce Slovenskega društva Hospic

CENA NASTANITVE IN PREHRANE:

VILA MUZIKA:

*3-posteljni Zeleni apartma (186 EUR na osebo (2 osebi v apartmaju), 176 EUR na osebo (3 osebe v apartmaju)), za dve nočitvi, vključno s tremi veganskimi obroki (ekološke sestavine) dnevno). Zeleni apartma ima možnost treh ločenih ležišč.


*3-posteljni Modri apartma 186 EUR na osebo (2 osebi v apartmaju), 176 EUR na osebo (3 osebe v apartmaju)), za dve nočitvi, vključno s tremi veganskimi obroki (ekološke sestavine) dnevno). Modri apartma ima 1 zakonsko posteljo, eno ločeno ležišče.

VILA LARA:

*najem apartmajev z dvema sobama ali z eno sobo za dve nočitvi: www.savudrija.com.

Trije obroki dnevno v Vili Muzika so 48 EUR.

Kotizacija za udeležence delavnice, ki niso nastanjeni v Vili Muzika je 6 EUR/dnevno.

REGISTRACIJA:

https://forms.gle/1w1i9Nm3TgQoN9yS8

VEČ INFORMACIJ: 

[email protected]