• No Products in the Cart
  • No Products in the Cart

Mediji

NOVO ROJSTVO – DUHOVNI UTRIP

 

”Božični čas ali čas zimskega solsticija ima poleg religioznega tudi globok duhovni pomen. Naravo prevzameta tišina in mir, življenje vsakega posameznika pa se obrne navznoter. To je čas, ki ga je vredno praznovati, morda pa je prav takrat priložnost, da stopimo na individualno duhovno pot. O globoki simboliki in o pomenu doživljanja tega časa bodo spregovorile predstavnice Duhovne univerze.

V knjižnem kotičku vam predstavljamo knjižne zaklade Celjske Mohorjeve družbe, naše najstarejše založbe. Za nas jih je predstavila ravnateljica dr. Tanja Ozvatič. Predstavljamo pa vam tudi knjigo Andreje Cilenšek, vodje prostovoljstva Slovenskega društva HOSPIC. Njena Knjiga Življenja je vodnik v notranji svet, v svet miru in počitka, zato je tudi vodnik za pripravo na smrt.”

Moj prispevek s Knjigo Življenja se začne pri 8:15.

Ogled oddaje Novo rojstvo

 

 


Revija SEDEM NAVAD SREČNIH LJUDI

prispevek na str. 17-18 MEDITACIJA

… ”Vztrajnost dela na sebi nudi toliko dobrih plati, da je prav zanimivo opazovati, kako običajno doživljamo odpor pred meditacijo. Tudi sama sem se s tem srečevala. Začetki meditacije so bili zelo težki. Meditirala bi naj samo 15-20 min, a sem komaj zdržala. Vse me je bolelo, ukvarjala sem se z mislimi kot npr. zakaj sploh to počnem, čemu mi je tega treba, to tako ne bo delovalo, … skratka vse je delovalo v smeri opustiti meditacijo, ker tega nisem zmožna.” …

 Celotni prispevek v reviji

balance-110850_1280

 


ČASOPIS UTRIP SAVINJSKE DOLINE

prispevek iz predstavitve vodnika v notranji svet, Knjiga Življenja v knjižnici Braslovče

20170409_113810

 


SLOVENSKO DRUŠTVO HOSPIC IN PREDSTAVITEV VODNIKA KNJIGA ŽIVLJENJA V  ODDAJI DUHOVNI UTRIP

 

Tokratni Duhovni utrip nosi zgodbo Slovenskega društva hospic, namen, ki ga pogosto v asociaciji z društvom spregledamo, pomembnost trenutka in polnosti življenja, hkrati pa predstavlja tudi vlogo prostovoljcev. Posnetek je skupno dolg 15 min. Pri 11. min je moj delež v obliki intervjuja s predstavitvijo vodnika Knjiga Življenja.

Ogled oddaje Duhovni utrip

 

duhovni utrip

 


KRIMINALISTIČNA SREDA

Smrt in policijsko delo

Je smrt prehod v nekaj večnega, del nas, ki stremi k razsvetljenju skozi življenja spoznanj, ali se življenje zaključi s smrtjo? To so vprašanja, ki burijo domišljijo in že ob pogovoru o smrti ustvarjajo nemire, odpore in strahove. Koliko smo se pripravljeni soočiti s smrtjo in se na njo pripraviti? Za večino ljudi smrt še vedno predstavlja velik tabu, ravno zaradi čustev, ki jih držimo v sebi in ne-sprejemanja energijskega dela nas. Če hipotetično pomislimo, da je življenje samo prehod in da je smrt stik z večnostjo, bi smrt predstavljala čisto drugačno vrednoto.

andreja_cilensek_blog-predavanje-kriminalisticna_sreda


 

Intervju POT DO ČUSTVENE SVOBODE

del iz intervjuja:

Iskrenost in pristnost ter izražanje brez napadanja je lahko za marsikoga iluzija, ker je to neverjetno težko, ne?

Težko, če ne delamo na sebi. Zagotovo na to vpliva tudi, kakšne cilje imamo v življenju- v čem najdemo smisel svojega življenja. Nekateri smisla življenja niti ne iščejo, ker se jim ne zdi pomembno s tem ukvarjati. Spet drugi uporabljajo veliko različnih tehnik za boljše počutje, zdravje, stik s sabo in se izgubljajo v širini tehnik, ki pogosto delujejo površinsko. Postanejo neka osebnost, ki je samo odraz nekih novih prepričanj. Menim, da je pomembno, da si vsak poišče tisto, kar mu “leži”, kar ga pelje naprej in s tehnikami tudi aktivira voljo za preboje, spremembe. Na sebi, ne na drugih.

Izražanje brez napadanja seveda ni enostavno, dokler so čustveni naboji močni. To nas vrne nazaj k razmišljanju, o pomembnosti sproščanja ter izražanja čustev v varnem okolju.

Pri spodbujanju ostalih moramo biti previdni. Imeti moramo čiste namene, vsakemu je potrebno dovoliti, da vzame, kolikor sam želi. Slika, katero smo si o nekom ustvarili, ni nujno, da je zanj ‘’prava’’ ali da je ‘’pravi’’ čas, da vidi to sliko. Spodbujanje lahko hitro preraste v prehitro in premočno poseganje v življenja drugih.

Celotni intervju Pot do čustvene svobode

andreja_cilensek_blog-samkare