• No Products in the Cart
 • No Products in the Cart

26.-28.11.2021 POPOTOVANJE V ZENJI, DIVAČA

“Ko sem prvi dan počitnic doživela velik šok, sem bila prisiljena pomisliti tudi na najhujše. Trenutki, ko si brez informacij, ko čakaš v čakalnici, v zatohli sobi, ločen od vsega preostalega sveta, ti zamajajo tla pod nogami. Takrat sem doživela beg v sebe, beg pred bolečino, beg pred strahom, kaj vse lahko prinese informacija, ko bo zdravnik stopil v sobo. Da sem se takrat zmogla “držati skupaj”, verjamem, da mi je močno pomagalo večletno delo na sebi, meditacija… A kaj bi se zgodilo ob morebitnih hujših posledicah, ne vem. Bi bila še vedno tako močna?”

Knjiga Življenja

Ali vas kdaj prešine misel, da le hitite iz dneva v dan ter da življenje in trenutki kar polzijo mimo vas? Pomislite kdaj na minljivost življenja? Se ob tej misli lahko poglobite vase in zaznate svoja občutenja? Začutite strah ali pomirjenost? Želite najti in začutiti mir v sebi? Si želite spoznati, kako zaživeti lahkotnejše in se zavedati minljivosti življenja?

Če iščete globljo, pristnejšo povezavo s samim seboj, je ta 3-dnevna delavnica za vas!

O minljivosti redko razmišljamo, še redkeje spregovorimo. Strah nas je, da bomo z razmišljanjem o njej priklicali nase nekaj slabega, spoznali kaj, česar ne bi želeli, ali pa začutili kaj, kar bo preveč.

Bolečina in trpljenje sta neizogiben del življenjske izkušnje, a ob raziskovanju sebe, lahko najdemo načine, kako začutiti lahkotnost in olajšanje.

Naš notranji svet misli in čustev sledi znanim pravilom. Če se poglobimo vase, lahko bolj uspešno krmarimo po svoji notranji pokrajini. Ko se preusmerimo v izkušnjo, izpolnjeno z občutkom namena in živosti, v nas zacvetijo občutki miru, ljubezni in veselja. In ta prostor notranje svobode lahko odkrijemo prav vsi.


Na 3-dnevni izkustveni delavnici bomo skupaj raziskovali svojo notranjo pokrajino. Z vami bom Andreja Cilenšek, avtorica knjige Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet, ki vas bom z meditacijo in različnimi vajami popeljala po poteh občutenj in razmišljanj o življenju in minljivosti.

Skozi poglavja, »namenjeno meni«, »namenjeno vsem, ki jih imam rad/a«, »svoboda čustev« in »minljivost«, nas bo vodila Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet. S prepoznavanjem občutenj bomo utirali pot do notranjega miru, z meditacijo jo bomo utrdili in se nezavedno pripravljali na soočenje z občutki ob misli na minljivost.

Na delavnici se bomo:

 • skozi meditacijo in drugimi vajami notranjega poglabljanja spoznavali s svojimi občutji,
 • spoznali s tehniko meditacije in umirjanja, ki nam krepi občutek notranje jasnosti in svobode,
 • spoznali z jutranjo rutino za boljši, pristnejši stik, ki nam bo v podporo skozi dan ter v stresnih situacijah,
 • prepustili vodenju Knjige Življenja, vodnika v notranji svet, v katerega bomo zapisovali svoja spoznanja,
 • razvajali z zdravo, lokalno, ekološko in izjemno okusno hrano, pripravljeno z občutkom in ljubeznijo do narave in živali,
 • družili v čudovitih nastanitvah butične Zenje, kjer nas bo prijetno okolje nežno umirilo ter napolnilo s svežo energijo,
 • uživali v druženju in samo-spoznavanju na čarobnem Krasu.

Čaka nas bogato popotovanje in druženje. Prisrčno vabljeni!

Delavnica je namenjena vsem, ki se želite ustaviti, se zavedati življenja in minljivosti, pa ne veste,  kako začeti. Morda ste doživeli težko preizkušnjo, morda ste prišli v slepo ulico občutkov ali pa se sprehajate po vijugastih cestah notranjih občutenj. Morda pa ste le radovedni in želite spoznati globine in širine vaših notranjih pokrajin.

Namenjena je tistim, ki se boste z meditacijo srečali prvič, kot tistim, ki ste meditacije že vešči. Predhodne izkušnje niso potrebne.


O KNJIGI ŽIVLJENJA

“Tako malo je potrebno, da samo smo. Samo ustaviti se moramo in začutiti mesto počitka v sebi. Uporabimo manj besed. Poglejmo človeku v oči. Namenimo človeku in sebi nasmeh. Začutimo človeka ob sebi. Odprimo se in začutimo sebe.”

Knjiga Življenja

Knjiga Življenja je pripomoček za notranje potovanje. Skozi poglavja »namenjeno meni«, »namenjeno vsem, ki jih imam rad/a«, »svoboda čustev« in »minljivost« nam omogoči, da se srečamo s samim seboj. Daje nam možnost, da napišemo tisto, česar ne zmoremo izreči.

Najlepša hvala za poslano knjigo in darilce. Ko sem prebrala uvod, sem se zjokala. Vesela sem, da se je srečno končalo. Letos je tudi mene močno pretreslo. Še nikoli v življenju tako. V ožji družini smo imeli težko izkušnjo, ko je življenje viselo na nitki in se je k sreči vse dobro končalo, ampak takšna izkušnja te globoko zaznamuje. In čustva, ki jih v tistem trenutku potisneš nekam na stran, še čakajo na obravnavo… Tale čudovita knjiga bo priložnost za čas zase in svoje občutke.

Najlepša hvala, da si napisala to čudovito knjigo.

Nina

O AVTORICI IN IZVAJALKI

Sem Andreja, raziskovalka preprostosti življenja, duhovna iskalka, opazovalka življenja in avtorica knjige Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet. Na poklicni poti opravljam delo strokovne vodje programa Prostovoljstvo v Slovenskem društvu Hospic, kjer sem pridobila mnogo izkušenj s pripravo ter vodenjem različnih delavnic in usposabljanj za prostovoljce.

V okviru društva sem tudi sama delovala kot prostovoljka in pri spremljanju umirajočih spoznala, da stik in prisotnost ob umirajočem, v človeku prebudi najgloblja čustva ter ga bolj približa življenju. Od nekdaj me je privlačila globina tematike smrti, s katero se na poglobljen način srečujem tudi v meditacijah. Več kot 10 let sem bila praktikantka šole duhovnosti in meditacije Clairvision School s sedežem v Kaliforniji. Meditacija mi je odprla nov svet zaznavanja in čutenja, prinesla mi je več jasnosti in prisotnosti v vsem, kar počnem, me obogatila in nagradila s polnejšo izkušnjo sebe, predvsem s prepoznavanjem svoje resnice. Omogočila mi je najti neustrašljive dele sebe in užitek ob raziskovanju življenja.

“Ko pogledam nazaj, vidim, da ni naključij. Življenje ti ponudi pot, notranji glas ti prišepne in potem je samo od tebe odvisno, ali mu slediš ali pa najdeš izgovor, zakaj mu ne bi. “

Andreja, avtorica knjige Knjiga Življenja


PODROBNOSTI O DELAVNICI:

Delavnica bo potekala od petka popoldne do nedelje popoldne in vključuje:

 • vodenje po programu,
 • izvod knjige Knjiga Življenja, vodnik v notranji svet,
 • namestitev v prekrasnih dvo- oziroma tro-posteljnih apartmajih ter
 • lokalno vegetarijansko/vegansko hrano, pridelano po načelih biodinamike.

Na delavnici je lahko največ 10 udeležencev (spremembe le v primeru spremenjenih priporočil in epidemioloških razmer).

Nastanjeni bomo v prekrasnih apartmajih butične Zenje, Vrelec življenja, v Divači, kjer svoje goste razvajajo s kraško unikatnostjo in gostoljubjem. S prijetnimi prostori s pridihom minimalizma in opremo iz hrastovega lesa ustvarjajo pomirjujočo izkušnjo bivanja. V Zenji se bomo umirili, uravnotežili in napolnili s svežo energijo. Več o nastanitvah: https://www.zenja.si/

Za hrano bodo poskrbeli iz kmetije Pri Kamnarjevih, kjer kmetujejo po načelih biodinamike, saj verjamejo, da človek, ki svojo zemljo obdeluje in neguje po taki metodi, resnično postane vezni člen med rastlinami, živalmi, zemljo in kozmosom ter posledično najde pot do lastne duše ter duha. Pripravili nam bodo okusne vegeterijanske/veganske obroke. Več informacij: https://www.prikamnarjevih.com.

Organizator vikend delavnice je Slovensko društvo Hospic, izvajalka programa je Andreja Cilenšek.

Program

Petek, 26.11.2021

15.30 -16.30   Prihod in sprejem udeležencev ter namestitev

16.30 -18.30   Uvodno srečanje in predstavitev

18.30 -20.00   Večerja

20.00 -21.30   Knjiga Življenja – Namenjeno meni

Sobota, 27.11.2021

8.00 -9.00      Jutranji pozdrav soncu in skupna meditacija

9.00 -10.00    Zajtrk

10.00 -13.00   Poglabljanje

13.00 -14.30   Kosilo

14.30 -16.15    Knjiga Življenja – Namenjeno vsem, ki jih imam rad/a

16.15 -18.00    Knjiga Življenja – Svoboda čustev

18.00 -19.30    Večerja

19.30 -21.30    Poglabljanje

Nedelja, 28.11.2021

8.00 -9.00      Jutranji pozdrav soncu in skupna meditacija

9.00 -10.00    Zajtrk

10.00 -10.40   Občutki spuščanja

10.40 -13.00    Knjiga Življenja – Minljivost

13.00 -14.30   Kosilo

14.30 – 16.00   Sprejemanje samega sebe

CENA DELAVNICE: polna – 225 EUR*, za zgodnje prijave do 10.11.2021 – 175 EUR*

*150 EUR za prostovoljce Slovenskega društva Hospic

CENA NASTANITVE IN PREHRANE:

Nastanitev: 2-posteljni apartma, 3-posteljni apartma (skupaj 79 EUR/na osebo/na vikend + 2 EUR turistične takse/na osebo/na dan)*

Prehrana: dva polna penziona vegetarijansko/veganskih obrokov (skupaj 84 EUR)*

*za državljane Slovenije je plačilo možno tudi z BON20 in/ali BON21

REGISTRACIJA: https://1ka.arnes.si/a/31559

VEČ INFORMACIJ:  [email protected]