• No Products in the Cart
  • No Products in the Cart

Iskrenost = biti

Zadnje čase mi večkrat prihaja nasproti kakšna misel, komentar, razmišljanje o iskrenosti. Pojem, ki je veliko širši kot se mogoče zavedamo. Verjamem, da si vsak zase vsaj želi, da je čim bolj iskren.

Verjamem, da večina nas tudi misli, da smo iskreni.

Verjamem, da se sliši zelo enostavno, biti iskren.

Vedno mi je bila to tema, o kateri sem zelo rada razmišljala, jo opazovala, debatirala…

Iskrenost. Tako enostavna, a veliko bolj zahtevna kot se sprva zdi. Odvisno, kako globoko posežemo v njo…

V letih raziskovanja sebe in svojega delovanja, sem spoznala (govorim o svojih zaznavanjih), da čeprav sem vedno zavzeto branila pojem iskrenosti in bila sveto prepričana, da živim iskreno, sem si na koncu morala priznati, da to čisto ne drži, vsaj ne v celoti.

Spoznala sem, da moram biti brutalno iskrena do sebe, če želim biti do drugih.

V nadaljevanju sem spoznala, da iskrenost in resnica marsikoga preveč boli, da bi si jo sploh želel slišati (vpliva seveda tudi način predajanja sporočila naprej).

Kot tretje sem spoznala, da moja resnica ni nujno (ali celo pogosto) ni resnica drugega (za to sem kar dolgo rabila 🤪).

Kot četrto, da imamo različne zmožnosti biti iskren. Opazila sem namreč, da več dela, ki ga vložiš vase, pomaga prepoznavati resnico in s tem pripomore h koraku iskrenosti do drugega, drugih.

Še bi lahko nadaljevala, pa me zanima, kaj ste na svoji poti življenja vi spoznali, ugotovili. Koliko resnice in iskrenosti premorete, najprej in predvsem do sebe. Preden odgovorite, na glas ali potiho, malo postanite in pomislite.

Če navežem to na razmišljanje o življenju in smrti, kolikokrat sploh pomislimo, da zdaj smo, jutri nas mogoče več ni. Kolikokrat si dovolimo o tem sploh razmišljati in biti iskreni do sebe v občutenju, ki se odpre ob tem.

Iskrenost bi lahko celo enačila z biti. Ker ko si, brez vseh navlak, karakterjev, prepričanj, vzorcev, čustvenih ran in travm, ko samo si, si najbolj iskren..

si pristen, si…

Del tega bomo raziskovali tudi na delavnici Meditacijsko popotovanje skozi Knjigo Življenja ponovno jeseni. ♡ Več splošnih informacij o Meditacijskem popotovanju skozi Knjigo Življenja si lahko preberete TUKAJ. Program zadnje delavnice pa TUKAJ.

Spremljajte me ☀️, če pa imate kakšno vprašanje, vabljeni, da mi pišete.

Andreja

PUSTI KOMENTAR

Sorodne objave