• No Products in the Cart
  • No Products in the Cart

Predstavitev Knjige Življenja

V sklopu Miklavževega semnja na Waldorfski šoli Savinja v Žalcu bom 3.12.2016 ob 14.45 uri imela kratko predstavitev pravkar izdane Knjige Življenja, Vodnik v notranji svet.
Pred mano bo imela predstavitev tudi Lara Urankar, ob 14.15 uri, ki je napisala knjigo Speča deklica.

Vabljeni na obe predstavitvi v učilnico št. 14, II. nadstropje.
Knjiga Življenja, Andreja Cilenšek

“Ko čutiš bolečino, ne beži stran. Čuti jo, ozavesti jo na polno, ampak hkrati ohranjaj zavedanje, da je to samo naboj. Za tem nabojem pa je čisto stanje zavesti. To išči. ̋ 
Vabim vas, da se mi pridružite na kratki predstavitvi Knjige Življenja, Vodnik v notranji svet, ki bo v sklopu Miklavževega semnja na Waldorfski šoli Savinja v soboto, 3.12.2016 ob 14.45 uri. Spregovorila bom o osnovni ideji in namenu vodnika ter o tem, kaj me je k izdaji Knjige Življenja spodbudilo.
Zase rada rečem, da sem raziskovalka preprostosti življenja, duhovna iskalka in opazovalka življenja. Od nekdaj me je privlačila tematika smrti, rada se družim s starostniki in jim pomagam pri izboljšanju kakovosti njihovega življenja. Končujem študij Organizator socialne mreže in sem aktivna prostovoljka v domu starostnikov v Domu ob Savinji v Celju ter v Slovenskem društvu hospic. Vodim pogovorne skupine s starostniki in izvajam predavanja na temo staranja, minljivosti in žalovanja. Do dela, ki me notranje polni in veseli, me je pripeljalo večletno delo na sebi v šoli duhovnosti in meditacije Clairvision, ki ima sedež v Kaliforniji. Knjigo Življenja sem pripravila kot vodnik za notranje potovanje vsakogar, ki bo želel pogledati vase ter zapisati svoje občutke in misli o življenju in minljivosti življenja. Včasih je namreč premisliti in napisati veliko laže kakor o tem spregovoriti. 

 

Speča deklica, Lara Urankar

Dvainštiridesetletnica. Ujeta v kaos vsakdanjih obveznosti, ki se na vso moč trudi biti dobra mama, ustrežljiva žena, skrbna gospodinja, odlična delavka, zvesta prijateljica. Boli jo je spoznanje, da v drvenju skozi življenje ni izgubila le svojih sanj, ampak tisto najpomembnejše – sebe. Ko z družino odide na potovanje, potiho upa, da spozna osebo, ki ji bo znala pomagati in jo odpeljati na novo pot. Toda človeka, ki ga tako zelo želi srečati, ni. Potovanje pa ji je prineslo nepričakovano razodetje. Popeljajo jo ne samo na najlepše plaže sveta, temveč v globino njenega srca. Ob pomoči osemletne hčere prižge luč in odpre predal v svoji notranjosti. Uspe ji zbuditi spečo deklico in končno spozna osebo, ki jo je ves čas iskala. Sebe.
Kaj se je morala naučiti, da bo lahko končno živela svoje poslanstvo? Se je v mednarodnem farmacevtskem podjetju naučila biti dovolj pogumna, da bo sledila sebi? Česa se je naučila od svojih Velikih Učiteljev, zdravnikov, bolnikov? Bo znala marketinške in prodajne veščine uporabiti tudi pri uresničevanju svojih sanj? Lahko z znanjem in izkušnjami, ki jih je pridobila, pomaga tudi drugim?

 

PUSTI KOMENTAR

Sorodne objave