• No Products in the Cart
  • No Products in the Cart

Meditacija

Kaj je meditacija? Mnogi so mnenja, da meditacija predstavlja relaksacijo, sproščanje. Pomeni meditacija sprehod v naravi, sedenje ob sveči in samo umirjanje uma..?

Pot navznoter, v globine naše notranje zavesti, zagotovo ni možna v nemirnem okolju, ob hrupu ljudi, avtov, predmetov. Ampak ali lahko resnično rečemo, da smo meditirali, se spustili v globine naše notranje zavesti, ozavestili globoko skrite rane, prepričanja, vzorce s sprehodom? Zagotovo se na ta način lažje povežemo z deli nas, ki se znajo povezati z notranjim mirom, s pomočjo eteričnosti narave se lažje sprostimo in napolnimo ”baterije”.

Verjetno bi se tudi našel kakšen posameznik, ki je že v prejšnjih življenjih opravil daljšo pot na poti razsvetljenja. Ampak večina nas, ki moramo angažirati svojo voljo, se prebuditi iz spanja in vpogledati v globino svoje duše, je potrebno malo več.

Med meditacijo se naše astralno telo mehča in s tem ustvarjamo, omogočamo pot do Višjega jaza. Pri tem je zelo pomembna mirnost (stillness) in pravilna, ravna drža hrbtenice, glave ter seveda tudi prostor, v katerem meditiramo. Zaželeno je, da je pospravljen, čisti, da ne sedimo na zemeljskih linijah in da nam da občutek varnosti, kjer se lahko prepustimo vajam in poti navznoter.

Ker pa je astralno telo (AT) kot nek velik rezervoar, v katerem je polno nabojev samskar, sil, ki se med sabo kresajo, je sama meditacija premalo. Z mehčanjem AT pridejo naboji na površje in nam ustvarjajo nemir, bolečine na energijskem telesu. Da lahko meditacijo nadaljujemo, moramo najti izvor naboja, izvor samskare, vzorca, prepričanja.

Za ozaveščanje in transformiranje teh nabojev, ki nas v življenju usmerjajo in vodijo po svoje, uporabljamo IST tehniko – ISIS (interaktivno raziskovanje notranje zavesti). S sproščanjem nabojev lahko meditacijo poglobimo, uvidimo več in se odpremo na poti do svetlobe, do samozavedanja.

PUSTI KOMENTAR

Sorodne objave