• No Products in the Cart
  • No Products in the Cart

Kaj so samkare?

Samskare so imprinti, vtisi, ki so se vtisnili v naše astralno telo ob nekem čustvenem dogodku. Po navadi ob nekem travmatičnem, ampak lahko tudi kakšnem pozitivnem čustvenem dogodku. Vsak dogodek, ki povzroči nek čustven odziv, ustvari nek zapis v globinah našega astralnega telesa. Situacije, okolica, ljudje, ki nas kasneje spomnijo na takšen dogodek, potegnejo na plan čustvo, ki je bilo takrat prisotno. Takrat po navadi pride do reakcije. Nekaj, kar se v trenutku sproži in čustvo pride na plan. Zaradi raznih prepričanj, ki jih nosimo v sebi, vzorcev, ki smo jih prevzeli iz okolice, se naučimo te reakcije tudi potlačiti v sebe. Ne odreagiramo, najdemo način, da zapremo čustvo vase.

Kaj se v bistvu takrat zgodi? Na nek način se izognemu čustvu, ga ne spustimo ven, ga ne pokažemo. Ker pa ga potlačimo vase, se naboj za samskaro v globinah zavesti samo veča.. Na žalost smo lahko celo tako spretni, da se uspemo tako močno zapreti v globino, da čustev sploh več ne prepoznamo. Postanemo imuni na čustva. Ko ta del čutenja zapremo, je pot nazaj do odpiranja, čutenja, veliko težja in daljša. Na tem mestu je smiselno omeniti IST tehniko, s katero raziskujemo globino naše zavesti, torej tudi samskare. Z raziskovanjem samskar, soočanjem s samskarami v globinah, odvzamemo naboj čustvom, ki je za samskaro. Brez tega, se naboj v globinah samo povečuje in lahko pripelje do reakcije, ko se ne uspemo vec zadržati in takrat naboj pride na plan z večjo intenzivnostjo prej.

Tako samskare kot vzorci, prepričanja v naši okolici, karakterji osebnosti, so “shranjene” v našem astralnem telesu. Vsi imajo v ozadju nek naboj, ki nas v življenju usmerja v eno ali drugo smer. Prepoznati, katera smer je naša, je brez jasnosti težko. V megli nabojev, skoraj nemogoče. Astralno telo se mora zmehčati, kar lahko dosežemo z meditacijo. Vzporedno pa je potrebno poiskati naboje in jim vzeti moč, intenzivnost oz. jo preusmeriti v nekaj, kar želimo. V nekaj, kar je v skladu z našim Višjim jazom. Več časa, ki ga namenimo delu na sebi, več jasnosti je prisotne in povezanost z višjimi aspekti sebe. Prinese nam več notranjega miru in globokega zadovoljstva.

Preberite si več o IST tehniki ali me kontaktirajte za srečanje.

 

PUSTI KOMENTAR

Sorodne objave